Gegula
Gegula

Ko je Gegula?

Gegula je Srpski seljak - Gedža!

 

On sa ponosom nosi tradicionalnu srpsku nošnju i pije domaću prepečenicu koju su vekovima pre njega pili njegovi preci.

Upravo je to bio osnovni motiv da baš on kao zaštitni znak stane na liniju rakija proizvedenih po tradicionalnim receptima koji se vekovima prenose s' kolena na koleno.

 

Od pamtiveka porodica Jovičić se bavila preradom voća i povrća i proizvodnjom rakije. Poštujući tradiciju Srpskog domaćina, da na svakom osunčanom parčetu zemlje (selu Bukovica i Samaila kod Kraljeva), zasadi voćku koje ima svoje autohtono poreklo sa specifičnim plodom prefinjenog ukusa ovih prostora i visokim sadržajem prirodnih minerala i vitamina dalo nam je viziju da svoje znanje i entuzijazam udružimo sa prirodom.

 

Vekovima čuvane tajne i decenijama sticano znanje i iskustvo, kroz ovaj porodični program smo deo netaknute prirode pretvorili u ukusne napitke. Tako smo udruženi sa prirodom proizvodnju rakije unapredili, upakovali u vrhunsku ambalažu proizveli najbolje rakije od šljive, kruške, jabuke, kajsije, dunje, medovače, ...

 

Zaboravljeni stari recepti dali su nam podsticaj da oživimo stara (dobra) vremena kada se posluživanje rakije i medovaće doživljavalo kao svečani događaj. Ako mu ukažete poverenje uživaće te u pravim domaćim rakijama kakve se nude i služe samo u domaćinskim srpskim kućama.

 

Pa neka GEGULA BRE (nd) ostane na nogama !

ŽIVELI !!!